17 Aralık 2005 Cumartesi

yeni yılda kütüphanemizde de linux kullanacağız

Üniversitemizin merkezi kütüphanesinde yeni yılda linux kullanılmaya başlanacak. Bunun için ilk etapta 40 adet ince istemci ve bir küçük sunucu alıyoruz. İnce istemciler üzerinde linux olacak, sunucu içinse Red Hat Enterprise Linux alıyoruz. Kütüphanemizin dönüşüm işinde en büyük pay, üst yönetimi ikna etme işini gerçekleştiren İsmail İşleyen'e ait. Kurulum işlerini ben yapacağım. Bilgi işlemde sadece linux kullanıyoruz ama üniversite kütüphanesinde de linux'a geçmemiz iyi olacak. Orası öğrenciler ile iletişim halinde olan bir yer, etkisi büyük olur. Bizim sistem odamızı kim görüyor ki? Böylece ele verir talkını kendi yutar salkımı şeklinde düşünenler böyle olmadığını tekrardan görmüş olurlar.

Aslında bir çok üniversitenin bir çok biriminde linux kullanılıyor ama yeterince yüksek sesle bunu söylemiyoruz galiba ya da dağınık yerlerde söylediğimizden etkisi çok büyük olmuyor. Türkiyede 40 üniversite (ya da daha fazlası) linux kullanıyor diyebilsek bence çok etkili olur. Nasıl programların sayfalarında referans listeleri oluyorsa biz de linux.org.tr'de linux kullanan üniversiteler/kurumlar diye bir bölüm açsak, linux kullanmak isteyenleri cesaretlendirmez mi acaba?

3 yorum:

  1. Benzer bir sayfa OOo Turkiye sitesinde mevcut.
    Linux’la birlikte OpenOffice.org kullanildigini dusunursek, Egitim kategorisi altina COMU da eklenebilir sanirim?

    YanıtlaSil
  2. Linki unutmusum; http://www.openoffice.org.tr/content/view/14/40/

    YanıtlaSil
  3. Üniversitenin bütününde OpenOffice.org kullanılması benim gerçekleştiremediğim düşlerimden birisidir. Bir gün mutlaka!

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...