30 Ocak 2007 Salı

akademik bilişim yolunda

Geçen yıl Akademik Bilişim için Denizli'ye yola çıkarken Çanakkale'de yoğun kar yağışı vardı. Bir kaç saat sonra Kütahya'ya yola çıkacağız ama bu yıl hiç yağış yok. Akşam 21'de İstanbul'dan otobüsle gelecek olan Erdinç ve eski oda arkadaşım Olcay ile birlikte gideceğiz Kütahya'ya. Her ne kadar meteoroloji kar yağışı gösterse de özgür yazılım aracıyla ;) yola çıkacağız. Bu yol arkadaşlarıyla neşeli bir gün geçireceğimizi tahmin ediyorum. Belki yolda fotograf bile çekeriz.

26 Ocak 2007 Cuma

bu kadar kusur kadı kızında da olur

Dün kullandığım debian (unstable) sistemi güncelledim. İnsan işletim sistemini kararsız kullanınca bir takım aksilikleri peşinen kabullenmiş oluyor ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Daha önce mail istemcisi olarak KMail, Thunderbird ve Sylpheed gibi istemcileri kullanmış olsam da gönlüm hep evolution'dan yana olmuştu. Bu gidişle KDE kullanıp GNOME araçları kullanmaktaki garip tavrım yavaş yavaş kırılacak gibi görünüyor.

Evolution iki gündür mail alıp gönderemiyor. Bir mail istemcisinden daha ne beklenir ki?

evolution

25 Ocak 2007 Perşembe

Bizim zamanımızda böyle miydi?

İnsan sınavdan beklediği notu alamayınca elbette sinirlenir. Kendi kendine söylenir, arkadaşlarıyla konuşur, gider sınav kağıdını görür ama dersin hocasına böyle mail atar mı canım? En azından sınavda sorulanlar neydi, ben ne yazdım diye bakmadan yazar mı? Aşağıda Algoritma ve Programlama dersini üçüncü defa alan ve final sınavından 10 alan bir öğrencinin yazdığı mail var (vurgular bana ait).

Hocam size soruyorum, programlama ile derslerimin hepsinden en az BB ile
geçen çoğundan da AA ile geçen bir öğrenci algoritmadan 2 sene nasıl
kalır...Benim algoritmam iyidir ...bunda bir kasıt aramaya başladım
hocam
..geçen sene teksir kağıdına imza atmadım diye beni ff ile bıraktınız
ve alttan dersim olduğu için malesef yatay geçiş yapamadım..Bana rica
ediyorum cevap verin ben size ne yaptım nedir bu takıntı?
Hocam anlamış
değilim 10 mu? bu sene ben iki sorudan eminim biliyorum ki doğru...ilk
sorudanda hatamı biliyorum büyük kısmı doğru şaka gibi 10...ayrıca phytondan
da bb ile geçtim geçen dönem...phyton sorusundan da eminim..Hocamsınız
saygım vardır ama bu yaptıklarınız çok canımı sıkmaya başladı!
Size saygımdan
bu maili atıyorum arkanızdan konuşmam...Bana bir yol gösterirseniz iyi
olur.eminim yanlış okudunuz birdaha gözden geçirmenizi rica ediyorum...şu an
eskişehirdeyim 8 saatlik yol orayamı geleyim?


Kıssadan hisse: İnsan yüzyüze geldiğinde söyleyemeyeceği şeyleri yazmamalı.

15 Ocak 2007 Pazartesi

böyle de terk edilmiş gibi oluyor insan

Bir günü aşkın süredir LKD'nin verdiği internet hizmetleri aktif değil. Internet adresleri açılmıyor, eposta listelerine ulaşılamıyor. Sayıları eskisi kadar fazla olmasa da alışmışım listelerden mail almaya. Zaman zaman her şeyin geliştiricisi olan, ne dediğini bilmeyen gerzekler yüzünden "üyelikten çıkayım, kafamı dinleyeyim" diye düşündüğüm olsa da listelerden mail almamak garip geliyor insana. Özellikle seminer çalışma grubunun sayfasına ve mail adresine ulaşamıyor olmak en kötüsü oldu. Sadece iletişim adresini barındıran kuru bir sayfamız olmadığından yapmamız gereken bekleyen işler de bekleyecek artık.

Sunucuların sorumlularına kolaylıklar diliyorum. Umarım sorun kısa sürede çözülebilir.

11 Ocak 2007 Perşembe

Bir de saat yapmaları lazım

Bu aralar herkes Apple'ın duyurduğu iPhone'dan bahsediyor. Pek güzel olmuş ama benim kendilerinden bir ricam olacak; hazır başlamışken bir de saat işine girseler. Burada da yapılacak güzel işler, kazanılacak çok paralar var. Bakın seiko yapmış bir tane 2007'de satmaya başlayacakmış. Şimdi Apple bir de iWatch yapsa ve cihaz hem bilgisayarla hem de iPhone'la entegre olsa tadından yenmez bence.

bluetoothwatch

9 Ocak 2007 Salı

bu da benden olsun

Barış Özyurt ve Devrim Gündüz'ün gezegendeki yazılarından sonra bu linki vermesem olmayacaktı. Debian listelerini takip etmeyenlerin mahrum kalmasına içim el vermedi.

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...