25 Temmuz 2008 Cuma

System Administrator Appreciation Day

Temmuzun son cuması sistem yöneticileri günüymüş. Barış Özyurt sitedeki "Sistem Yöneticinizi Hızlı Yoldan Delirtmek İçin" belgesini çevirmiş. Sistem yöneticisi olmayan herkesin mutlaka okuması gereken bir belge olmuş, okumayan kalmasın ;)

edit: Bir de dört kategoride verilen bu ödüller varmış:

20 Temmuz 2008 Pazar

eskiden youtube diye bir site vardı

Yani aslında hala var ve erişilebilir durumda ama sanki birileri yasaklamış, biz de ulaşamıyormuşuz gibi yapmaya devam ediyoruz. Hatta o kadar öyle yapıyoruz ki bir gün hiç numara yapmadan erişilebilir olsa bunu bile farkedemeyeceğiz.

Dünyaya karşı düştüğümüz durumu geçtim en azından birbirimizi kandırıyormuşuz gibi yapmasak artık.

19 Temmuz 2008 Cumartesi

16 Temmuz 2008 Çarşamba

mezartaşı yazıları

Reddit'te gördüğüm en güzel başlıklardan birisi bu: What would the best geek epitaph be?

Linke tıklamaya üşenenler için bir kaç tanesi:

Do you wish to continue? (y/n) n█

shutdown -h now

404 Life not found

42

rm -rf /dev/body mv /dev/soul ../

15 Temmuz 2008 Salı

Ben Judas Priest gördüm

Pazar günü çocukluğumun grubu Judas Priest konserine gittim. Uğur'u ve Selma'yı görmek kadar güzel olmasa da ;) harika bir konserdi. Keşke ben de onlar da daha gençken seyredebilseydim bu konseri.

Todo sobre mi madre

Üç yıl kadar önce yine bir Almodovar filminin dvd'sini haber vermiştim. Az önce mtv'de bir Almodovar filminin yayınlanacağını görünce henüz izlemeyen varsa kaçırmaması için günlüğe yazayım dedim. 22 Temmuz 2008 saat 22:00'da acil bir işiniz yoksa kaçırmayın, vay be diyeceksiniz.

KDE Türkiye yansısı


Geçenlerde Üniversitemizdeki yansılardan bahsetmiştim. Sıradaki yansımız KDE oldu. Vatana millete hayırlı olsun ;)

11 Temmuz 2008 Cuma

DNS Cache Poisoning Issue

ISC'nin sitesinden duyurulan güvenlik açığını Telekom'dan başka duymayan kalmamıştır herhalde. Durum vahim ama çözüm basit: güncelleme. Neredeyse tüm dağıtımlar yamanmış paketler hazırlamışlar. Meraklılar buradan ve buradan konuyla ilgili Türkçe yazılara ulaşabilirler.

Eğer hala yapmamış olan varsa bu adrese bakarak sadece gereken istemcilere recursion hizmeti vermek en iyisi olacaktır.

3 Temmuz 2008 Perşembe

Pardus Kullanıcıları Derneği

Bugün Kemal'den duyduğuma göre "Pardus Kullanıcıları Derneği" kurulmuş.

Edit: İşler pek de güllük gülistanlık değilmiş. Böyle karışık konulara girmeyi istemiyorum ama Erkan Tekman'ın duyurusunu yazmasam olmayacaktı.

1 Temmuz 2008 Salı

Tehlikeli oyunlar

Hava kararıyordu. Köşeden bir genç kızla bir genç adam göründü kolkola. Delikanlı bir şeyler anlatıyordu, genç kız da başını sallıyordu. "Bana kalırsa filim biraz karışıktı", dedi genç adam. "Bazı yerlerini anlamadım." "Canım" dedi kız, "Sonunda çocuk ölüyor işte." "Aptal", dedi delikanlı, "O kadarını biz de anladık."

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...