30 Mayıs 2008 Cuma

youtube hala erişilemez durumda

Bir zaman sonra "ben senin yaşındayken youtube Türkiye'den erişilebilen siteler arasındaydı" diyeceğiz.

27 Mayıs 2008 Salı

Judas Priest konseri

İşin gücün arasına o kadar dalmışım ki Judas Priest'ın İstanbul'a geleceğini daha yeni duydum. Az önce biletleri aldım, Uğur'la gidiyorum konsere.



Hayat elinden kaçıp gidiyor insanın.

26 Mayıs 2008 Pazartesi

elveda bt

Kurulduğundan bu yana akademik danışmanı olduğum Bilişim Topluluğunun akademik danışmanlığından ayrıldım. Bu görevi artık Mustafa yürütecek.

şenliğin ardından

İzmir yerel organizasyon komitesi elinden geleni yapmıştı. Aslında komite filan dediğime bakmayın sadece 2 (iki) lkd üyesi ve hala (her nasılsa) üye olamamış 5,6 kişi tüm gayretlerini göstermişler. Bahsettiğim iki üye Oğuz Yarımtepe ve Necati Demir'dir. Buradan diğer arkadaşlara da iletmelerini dileyerek hepsine emekleri için teşekkür ediyorum. Kendisine küfreden edepsizi denize atmadığı için Oğuz'u sabrından dolayı ayrıca kutluyorum.

Bu şenlik benim gördüğüm en şenlikli şenlik olması için hazırlanmıştı. Son derece az sayıda seminer vardı ve konular ilgi çekebilecek nitelikteydi. İlk gün tiyatro gösterisi, halk oyunları ve rock konseri vardı. Bunları siz de programda okumuş ve Ege Üniversitesinin Şenliklerinin bir parçası olarak düşünmüş olabilirsiniz ama öyle değildi. Sadece bizler için hazırlanmış gösterilerdi hepsi. İkinci gün yine bizim için ayırtılmış 700 kişilik bir tekneyle iki saatlik bir tur vardı. Son gün bütün gün piknik alanındaydık ve mangalda bir şeyler yemeden önce paint ball turnuvası yapıldı. Oynayanlar ve seyredenler oldukça eğlendiler.

Ben kişisel olarak eski öğrencilerimi tekrar görmekten, Prof.Dr. Beno Kurye'yi dinlemiş olmaktan, Murat Demirten ve Coşkun Gündüz ile tanışmış olmaktan, yerel organizasyondan arkadaşlar edinmiş olmaktan son derece mutlu oldum, eğlendim. Hatta Oğuz'la o kadar gezdik ki gece yarısından önce eve gelemedik ;)

Elbette sadece iyi şeyler olmadı. Eleştirilerimi lkd-üye listesine yazdım, bu seferlik de yen içinde kalsın diyorum.

Eğer ben haziranda aday olur ve seçilirsem lkd'nin bir daha bu isimli bir etkiliği olmayacak.

edit: Nasıl olduysa fontlar acayip çıkmış, onları düzelttim. Sanırım.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

şenliğe gidiyoruz

Geçen yıllarda olduğu gibi [2006, 2007] bu yıl da bir otobüs dolusu gidiyoruz şenliğe. Ege Üniversitesinin Bahar Şenlikleriyle bir arada olması biraz çekince yaratsa da gece 01'de yola çıkıyoruz. Benim gördüğüm en az duyurulmuş lkd etkinliklerinden biri olacak bu şenlik, afişi bugün saat 15 gibi elime ulaştığından pek az yere asabildim bari buraya koyayım.

Bakanlık dediğin işte böyle olmalı

Eşim öğretmen olduğundan biliyorum bu harika siteyi: ilsis.meb.gov.tr. Öğretmenler bütün özlük işlerini bu adresten takip ediyorlar. Linux kullanıcıları bu adrese girdiğinde aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyorlar:
Tarayıcınız İlsisWeb tarafından şu an için desteklenmiyor.
Tarayıcınızı IE 5.0 veya daha üstüne güncelleyiniz.
Bu sayfada kullanıcı adı parola ile erişebileceğiniz yerler olduğu gibi duyurular da var. ie kullanmıyorsanız duyuruları bile okuyamıyorsunuz. Elbette Milli Eğitim Bakanlığının bütün öğretmenleri sadece bir işletim sistemine ve onun üzerindeki bir tarayıcıya (evet evet WindowsXX üzerinde firefox ile de sayfaya ulaşmak mümkün değil) mahkum etmesi üzerine çok şey söylenebilir ama ben daha küçük başka bir garipliği yazacağım.

Fen Lisesi Öğretmenliği için başvuru yapmak için girdiğim sitede ie ile sorunlar yaşayınca (yaa ie ile bile sorun yaşanıyor, öyle bir sayfa işte) bu linki kopyalayıp firefox ile ulaşmayı deneyeyim dedim. Ne de olsa sayfa ilsis'de değil basvurular.meb.gov.tr sunucusundaydı. Şaşırtıcı bir şekilde firefox ile sayfaya login oldum, bütün işlerimi de hallettim. Ama aklıma kurt düştü bir kere; acaba adresi kopyalayıp linux'tan denesem ne olur diye merak ettim ve bingo!

Fen Lisesine öğretmen olmak isteyenlere linkli bile gösterilmeyen sayfaya linux ile ulaşılıp işlemleri yapmanın mümkün olması gözlerimi yaşartı.

5 Mayıs 2008 Pazartesi

1 Mayıs 2008 Perşembe

Konya'ya kar yağmıyor

II. Ulaknet Eğitim ve Çalıştayı başladı ve Konya'ya kar yağmıyor, hala fırsatı kaçırmadınız ;)

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...