24 Aralık 2005 Cumartesi

slackware --> debian

Geçenlerde bir sunucu probleminden bahsetmiştim. Bugün aynı sunucunun / dizininin bulunduğu disk öldü. Rahmetli slackware 9.1 ile kurulmuştu ama slackware-current meraklısıydı. Bir ay daha dayansa onu emekliye ayırmak için yeni sunucu sipariş etmiştik bile. Birlikte acı tatlı ne günlerimiz geçmişti :( Giden geri gelmiyor diyerek, sanki diskinin yanması onun suçuymuş gibi ölen diski atıp yerine yenisini takarken işletim sistemini de değiştirelim ve debian kuralım dedik. "Nasılsa hepimiz masaüstünde onu kullanıyoruz, hem 3.1r1 çıkmış (net-install yoktu piyasada ama olsun), iyi olur, has olur" diyerek başladık. Yedekler dvd'de hazır beklediğinden ne kadar uzun sürebilirdi ki? Neredeyse tüm programların sürümleri farklı olduğundan (apache, mysql, ıvır, zıvır...) bir sürü zaman harcamak zorunda kaldım. Eve gidemeyince ben de akşam oyun oynamaya söz verdiğim oğlumu bilgi işleme getirdim, sistem odasının altını üstüne getirdi. Ben de bittim ama her şey eski haline döndü sonunda. edit: Artık net-install iso'su var.
uguradmin

3 yorum:

  1. #

    Merhaba hocam,
    Geçmiş olsun, derste raid konusundan bahsederken “heralde sunucuların hepsinde çift disk vardır” diye düşünmüştüm.. öyle değilmiş anlaşılan :)
    O disk comu.edu.tr ve altındakileri tutuyorduysa (en azından ce.comu.edu.tr’yi tutuyormuş ) bu siteleri düzenleyen hocalarımızla da bağlantı kursanız iyi olur, bizim site hala düzeltilmemiş çünkü.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. O sunucuda 2 değil 4 disk vardı ama işletim sistemini değiştirdim diye yazdım ya. Samimi olarak soruyorum; bu kadar uğraşırken web sayfalarının sorumluları ile bağlantı kurmadığımı mı düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  3. Yedeklerden yüklediğiniz sistem en azından iki hafta öncesine aitmiş gibi geldi bana çünkü hala sitede vize tarihleri vardı, eğer o dört disk benim anladığım şekilde bağlıysa hepsinin aynı olması ve hiç veri kaybı olmaması gerekir, yani yazılan herşey dördüne birden yazılıyor olmalı o zaman, tabi bu konuda bi deneyimim yok ne nedir tam bilmiyorum.
    Sorumlularla bağlantı kurmadığınızı düşünmedim, ama herkes işini sizin kadar ciddiye almıyor bu okulda, ben o adresten ders programına bakıp okula gidiyorum, ama sorunun halledildiği akşamın ertesi akşamı siteyi hala düzeltilmemiş görünce tekrar hatırlatmak istedim.
    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...