8 Aralık 2005 Perşembe

dönüşüm ile ilgili görüşmelere başladık

Bugün dönüşüm projesi için dış dünya ile gayri resmi görüşmelere başladım. Uygulama yazılımı geliştiren firmaların bir kısmı istemcilerde de program çalıştırmak istediklerinden ve linux istemciler için bir çözüm getiremediklerinden hayli zorlanacaklar :) Şaka yapıyorum hiç zorlanmayacaklar :) :)

Aslında sadece linux kullanılması konusunda bir dayatma da olmamalı bence. Kullanıcılar evlerinden de uygulamayı kullanmak istediklerinde freebsd, Mac OS-X ya da başka bir OS kullanıyorlarsa hiç bir problemle karşılaşmamalılar. Standartlara uyan herhangi bir tarayıcı ile bütün işlerini görebilmeliler. Bütün bankacılık işlemlerini öyle yapmıyor muyuz zaten?

İnsan ilginç şeylerle karşılaşıyor iş dünyası ile iletişime geçtiğinde. Firmanın biri işletim sistemine para vermek istemiyorsanız 98 kullanın o da ücretsiz dedi. Ciddi ciddi dedi bunu. Gerekli açıklamayı yaptım.

Linux için nereden destek bulacaksınız diye soranlara gülüyorum (bazen yüzlerine de gülüyorum). Bugün yaptığım görüşmelerde aklıma takılan mono ile ilgili bir konuyu saat 22:39'da Enver Altın'a mektupla sordum. Sağolsun 22:47'de yanıtladı. Kim, nereden, daha hızlı, daha ucuza bilgi alabiliyor merak ediyorum (aslında etmiyorum ama cümle böyle fena olmadı).

Önümüzdeki hafta merkez binada çalışan, kritik bir görevi olmayan iki bilgisayara linux kurup personelin oynaması için bırakacağız. Bilişim okur-yazarı kullanıcıların günlük işlerini linux kullanarak kolaylıkla yapabildiğini görecekler. Bu sayede kurum içinde oluşacak direnci de tamamen olmasa bile önemli ölçüde kırabileceğimizi düşünüyorum. Kurulum için Oğuz ve Pınar'ı da yanımda götürmeyi planlıyorum. İkisi de gnome kullanıyor ama kde kuracaklar.

İlk tanışma hangi dağıtım ile mi olacak? Farkeder mi? Özgür olsun da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...