28 Şubat 2011 Pazartesi

Pardus'tan bir topluluk dağıtımı çıkartıyoruz!

Pardus'u temel alan bir topluluk dağıtımı hazırlamak dönem dönem konuşulan ama hayata henüz geçirilmemiş bir proje. Pardus projesi kısıtlı kaynaklarını her zaman camianın öncelikleriyle uyumlu bir şekilde kullanmadığından/kullanamadığından belki de Pardus'un içinden yeni bir dağıtım çıkarmanın zamanı gelmiştir. Bu yeni dağıtım kendi kendini yönetir ve kendi ürünlerini ortaya çıkartabilirse bunun Pardus'a da faydaları olacaktır. Camia'dan yeni isimlerin ellerini bu işe bulaştırmaları, farklı sebeplerle Pardus'tan ayrılanların bu projeye (belki de) dönmeleri, farklı öncelikleri olanların camia dağıtımına katılma ihtimalleri ilk akla gelen yararlar arasında sayılabilir sanırım.

Bu konu hakkında fikirlerini söylemek isteyenleri 1-2 Nisan'da İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlenecek olan Özgür Yazılım ve Linux Günlerine bekliyoruz. O zamana kadar fikirlerini yazmak isteyenler Pardus/Camia listesine yazabilirler.

4 yorum:

  1. Sözü edilmeye başladığına göre işe kalkışıldı demek aslında, "camia bu işin altından kalkabilecek mi?" sorusu sorulmalı artık.

    YanıtlaSil
  2. belirttiğiniz linke nasıl cevap yazacağım acaba oraya bende pek bilmesem de naçizane fikirlerimden birkaçını yazmak isterim.Açıkçası bende anlamamama rağmen bu konulara çok hevesli olduğum için hem öğrenir hemde uygulamalı olarak katkıda bulunmuş olurum diye düşünüyorum.
    Saygılarımla iyi akşamlar!

    YanıtlaSil
  3. listeye üye olmakta sorun yaşıyorsanız buraya yazın ben taşırım.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazının ilk hali bana bile anlaşılmaz geldiği için metni güncelledim ;)

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...