8 Aralık 2007 Cumartesi

Bursa seminerinin ardından

Daha önce yazdığım gibi çarşamba günü seminer için Bursa'daydım. Mustafa Hoca ile birlikte neredeyse bütün gün konuştuğumuz seminerlerde yaklaşık 60-70 kadar da dinleyicimiz vardı. Hafta içi, yağmur filan dinlemeden gelen dinleyiciler için yararlı bir etkinlik oldu diye düşünüyorum. Öğleden sonra bize katılan Harun Şeker ile karşılaşmaktan da memnun oldum.

Büyük şehirlerin en iyi taraflarından biri sizinle aynı şeylerle ilgilenecek arkadaşlar bulmakta daha küçük yerlere göre avantajlı olmanız. Bursa Bilgi Teknolojileri ve Eğitim Derneği diye bir derneğin olması bile iyi bir örnek bence. Hoş, konuştuğumuz arkadaşlar bunu bile yeterli görmüyorlar ama insanların ihtiyaçlarının sonu gelmiyor elbette. Henüz çok genç olan bilteder'in yakın gelecekte daha iyi işler yapacağını tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor.

Dernekten seminerin gerçekleşmesi için çok çalışan Dilek Kılıç'ın son anda rahatsızlanması ve seminerlere gelememesi talihsizlik oldu ama arkadaşları da çok ilgili ve özveriliydiler. Bu kadar farklı alanlardan insanların ortak ilgileri için bir dernek etrafında örgütlenip çalışmaları takdire değer bir şey. Hepsine teşekkürler. Terminalde bizi yolcu etmeye gelen bir arkadaştan amatör teleskop yapımı ile ilgili çok ilgi çekici şeyler dinleme fırsatımız da olduğunu yazayım.

Benim için güzel geçen günün ardından Çanakkale'ye dönüş sürekli yağmur altında ve sıkıcı oldu. Hele otobüste izlediğim Mutluluk zaten kasvetli olan havayı dayanılmaz hale getirdi benim için. Eğer hala seyretmediyseniz, bırakın kalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...