25 Kasım 2006 Cumartesi

bu iki oluyor

TRT-2'de Bilişim Rüzgarı isimli televizyon programında Koray Löker ve Onur Küçük konuşuyorlar. Koray'ı daha önce de görmüştüm televizyonda. Pek sevimli bir tesadüf oldu benim için.

Programın ardından edit: Her iki konuşmacı da konuyu hakim olduğu kadar ekranda konuşmaya alışkın göründüler. Ayrıca Onur Küçük yanar döner masaüstünü gösteremeden program bitti diye sinir olmuştur sanırım.

4 yorum:

  1. Program keyifliydi ama, son kısımda Onur tam GLX tabanlı marifetleri göstermeye başlamışken, spiker lafı ağzına tıkadı gibi geldi :)

    3 boyutlu, ateşler saçıp ekranın dört yanında fink atan pencereler izleyenleri tam anlamıyla -büyüleyecekti- :)

    Umarım programın ileriki bölümlerinde bu tarz bir show yapma imkanı bulurlar.

    YanıtlaSil
  2. AIGLX mi, XGL mi kullanıyor Pardus? Biliyorum XGL'i hatırlamak ve söylemek daha kolay ama AIGLX'in hakkını yememek lazım (durum buysa). ;)

    YanıtlaSil
  3. Durum AIGLX kullanıldığı. Ama zaten XGL'den bahsetmiyordum orada :) GLX, AIGLX'i de kapsayan bir kavram (AIGLX: Accelerated Indirect GLX).

    Fekat, söylerken "GLX tabanlı, GLX protokollü vs." diye söyleyince ne yanlış ne de az bilindik bir kavramdan bahsediyormuşuz gibi oluyor ;)

    YanıtlaSil
  4. Evet ya haklısınız, kusura bakmayın :)
    Bazen AIGLX yerine XGL dendiğini görüyorum ama sizin yorumunuzda böyle değildi. En azından bu yorumları okuyan birilerinin aklında kısaltmaların daha iyi yer edeceğini umuyorum ;)

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...