24 Temmuz 2006 Pazartesi

bugün linux kurdum

Uzun bir aradan sonra bugün iki bilgisayara birden debian kurdum. Neredeyse bir yıldır sadece test amaçlı pardus kurduğumu farkettim bugün. Bilgi İşleme linux kurdurmak için bilgisayarını kapıp gelenleri her zaman Pınar ve Oğuz'a havale ediyordum. Kendi bilgisayarıma bile kendim kurulum yapmamıştım. Oğuz bu yaz İspanya'da olduğundan ve problemli bilgisayar da Pınar'ın olduğundan hadi bir de ben bakayım dedim. Aslında problem daha önceden karşılaştığım SATA diski görmeme problemiydi. Dizüstü bilgisayarların bios'larında ayarlanacak çok fazla bir şey olmadığından problemi daha önceki yöntemle çözemesem de güncel testing iso'su ile denediğimde sorun kolayca çözüldü. Bilgisayardaki ses probleminin nasıl hallolduğunu isterse Pınar yazsın diye ben yazmıyorum ;-)

İkinci sorunlu bilgisayar şenliğe bizimle birlikte gelen Onur Güzel'in bilgisayarıydı. Onun problemi cdrom'un bulunamamasıydı. Bu hatanın kurulum sırasında alınması bana hep komik gelmiştir. Bu mesajı cd'den okuyup vermiyor musun bana, nasıl oluyor da cdrom bulunamıyor? Neyse buna az önceki güncel iso'da derman olmadı. Kısa bir aramadan sonra buradaki çözümü denedim, oldu. Onur'a kurcalayacağı, çok şey öğreneceği bir sistem vermiş olduk.

Bu yıl linux kurulum ekibi olarak (Oğuz ve Pınar'ın yerine) görev yapacak arkadaşların bir fotograflarını çekip yarın buraya koyacağımı buradan yazayım da yarın haberim olsa böyle mi gelirdim? diyen olmasın.

Aşağıdaki arkadaşı artık tanıdığınızı tahmin ediyorum. Faruk Eskicioğlu'nun bu görüntüsü ailenizin fotografçısı meren tarafından çekilmiş. İkisine de hürmetler.


3 yorum:

  1. Gezegen'de bir Faruk furyasıdır gidiyor, Faruk gene yapmış yapacağını :)

    YanıtlaSil
  2. hocam teşekkür ederim..beni yayınladığınız için :) materyal konusunda problem olursa ben hemen yardımınıza koşacağımdır tabi ki :)

    murat :)
    evet bir furya var dediğin gibi..sen de bundan etkilenirsin diye umuyorum :) neworleans`da dağlara taşlara adımı yazmanı rica ediyorum hala..

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır bilgisayarımda dual boot kullanıyordum. (yani kullanmıyordum... direk Windows'a geçiyordum - iğhk hatırlamak bile midemi bulandırdı) Geçtiğimiz cuma günü Pınar bana kubuntu kurdu (en azından denedi). Eve gider gitmez ben gene kurdum. Ertesi günü bir daha ve ondan sonraki gün bir daha! Başardım derken Sayın Yücel beni debian müjdesiyle karşıladı. Hemen kurduk (belirtilen problemlerden sonra). debian kurduktan sonra Sayın Yücel'in yüzündeki gülümsemeyi görmeliydiniz :)

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...