17 Haziran 2012 Pazar

Babalar Günü

Son bir haftadır cep telefonuma ve eposta adresime Babalar Günü indirimiyle ilgili mesajları geldi. Tahmin ederim çoğunuz bunlardan bolca almışsınızdır. Alış veriş sitelerinden, bankalardan 'bir süre için avantajlar' sunduklarını söyleyen mesajlar geldikçe ben hep "ulan baba olan benim, kendi kendime mi hediye alacağım? Bunları oğluma gönderin asıl" diye söylendim. Tabi oğlum henüz 10 yaşında olduğundan bu mesajlar ona gitse "baba sana şunu beğendim, alalım" diyerek bana gelecek orası ayrı;).

Bu mevzuda o kadar söylenmeme rağmen kimse "ulen senin babana hediye alman için gönderiyorlar o mesajları" demediği için ancak benim yaşımdakilerin kendi babalarıyla ilgili facebook mesajlarını okuyunca anlayabildim olayı. Babamın ölümünün üzerinden 35 yıl geçtiğinden, ikimiz biraradayken babalar günü diye birşey var mıydi, varsa ben birşey almış mıydım hiç hatırlamıyorum doğrusu. 

Sonuçta mevzuyu anlayınca benim keyfim kaçmadı, okuyan kimsenin de kaçsın istemem. Belki söyle bir hisse çıkarılabilir bundan: "size çok açık gelen bir şey, başkasına hiç anlaşılmaz gelebilir bazen".

1 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin. Sonuçta bu günler, ne yazık ki sistemin tüketim için uydurdukları günler. Sevdiklerimizi fiziken yanımızda olmasalar da her anımızda yanımızda hissetmiyor muyuz, onları aramak için bahaneye mi ihtiyacımız var?

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...