27 Haziran 2012 Çarşamba

9 yılın ardından ilk sigara


Yaklaşık dokuz yıl önce (19.07.2003) bırakmıştım sigarayı. Onbir yıla yakın zaman günde bir paketten fazla içtiğim sigarayı bırakmak çok zorlu bir süreç oldu benim için. Ağzımın içi yara oldu, çok zor zamanlardı.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra sigara içme isteği duyduğumu hatırlamıyorum. Belki ilk bir iki ay zor geçti ama ardından sigarasız hayat alıştım kolayca. Sürekli sigarayla oynamaya alışkın bünyenin yeni bir hale uyum sağlaması elbette zor ama nelere alışmıyor ki insan?

Bir şehir efsanesi olarak 'şu kadar zamandır sigara içmiyormuş, bir tane içtikten sonra tekrar başlamış' hikayeleri dinlediğimden dokuz yılda bir tane bile sigara içmemiştim. Geçen haftasonu Bozcaada Özgür Yazılım Günlerinde içtiğimiz kahvenin yanında gelen sigaralardan birini içip kendimi deneyeyim istedim. Eski bir tanıdığa sarılır gibi mi olacak, başımı mı döndürecek merak ediyordum. Elbette severek içtiğim günleri hatırlatacak ve hayatı zorlaştıracak gibi bir endişe vardı ama hep merakla da yaşanmıyor ;)

Sonuç tam bir zafer oldu benim açımdan: sigaranın tadı berbattı, içime çekmeye çalıştığım duman boğazıma bir top gibi oturdu, o berbat kokusu bir gün ağzımdan gitmedi. Sigarayı bıraktım mı, yoka yıllar sürecek bir ara mı verdim sorusunun cevabını bulmuş oldum bu sayede.

5 yorum:

  1. Başlığı okuyunca korktum. Dokuz yıldan sonra yapılacak hatamı diye düşündüm.

    Sonuna kadar okuyunca sizin adınıza sevindim. Kutlarım.

    YanıtlaSil
  2. Bende hep bırakmayı ve bıraktıktan uzun bir süre sonra, böyle bir taneyi hayal içmeyi ve tadı vereceğini hayal ediyorum.

    Tabi ilk etapta bırakmam gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Carpici baslik, ama gercekten mutlu son, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  4. 6 yıl günde 2 pakete yakın içtim liseson üniversite 3'e kadar sonra 6 yıl boyunca gerek erasmus yaşamımda yurtdışında eğlencelerde gerekse askerliğimde gerekse hastalığımın stresinde ağzıma 1 dal dahi koymadım. Fakat 6 yıldan sonra litvanyaya geri döndükten sonra bazı sıkıntılardan dolayı 1 dal içtim ve inanın geri başlıyor insan içmeye belki buraya geleli neredeyse 5 ay oluyor ve günde tekrardan nerdeyse 1 pakete çıkarttım. Tavsiyem hazır uzaklaşmışken hiç başlamayın. Bende nasipse bu ayın sonunda tekrardan bırakmaya çalışacağım

    YanıtlaSil
  5. http://nedersinbea.blogspot.com/2012/04/sigara-ictiginiz-icin-tesekkurler-izle.html

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...