19 Eylül 2013 Perşembe

GNU 30 yaşında!

İki hafta sonra insanlığın kaderini değiştiren GNU'nun 30. yaşını kutlayacağız. Özgür yazılım hareketinin başlatıcısı Richard Stallman  ve Türkiyede bu konuda en çok emeği harcayan Mustafa Akgül dünya durdukça hatırlanacaklar.

Çok yaşasın özgür yazılım, çok yaşasın Stallman, çok yaşasın Akgül!

1 yorum:

  1. "insanlığın kaderini değiştiren GNU"

    Hakikaten öyle olacağını düşünüyorum, kim bilir belki 100 sene sonra GNU'nun, insanlık tarihi için ne kadar hayati bir devrim niteliği taşıdığı net bir şekilde görülecek, belki de bilginin otoritelerin değil halkın elinde olması, devletlerin sırlarının-gizli politikalarının olmaması, her türlü bilginin kamuya açık kalması yönünde GNU anlayışından esinlenerek ortaya çıkabilecek ideolojiler insanlığı etkilemeye başlayacak (çok mu büyük konuştum yoksa konuyu çok mu karıştırdım bilmiyorum :)

    GNU devriminin bundan 30 sene önce ortaya çıkarak yol almaya başlamış olması işin asıl mucizevi yönü. Düşünsenize GNU 2000'li yıllarda ortaya atılmış olsaydı kim bilir belki de her şey için çok ama çok geç kalınmış olacaktı.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...