10 Ocak 2012 Salı

Galaxy S'i 3310 gibi kullanmak

Akıllı telefon dediğimiz kocaman ekranı olan, GPS, bluetooth, wifi ve 3g ile bağlantı kurabilen, fotograf çeken, üzerinde işletim sistemi koşturan ve dünyanın parasını verip aldığımız cihazların en ciddi problemleri şarj sürelerinin kısa oluşu. Bütün bu özellikleri açarak kullandığınızda şarjı bir tam gün giden telefon yok benim bildiğim.

Ben bir yıldan fazla zamandır Samsung Galaxy S kullanıyorum. Üzerinde Samsung'un kendi romu yerine CyanogenMod 7.1 var. İşin doğrusu telefondan ve Android'ten çok memnunum ama sabahtan evden çıkarken şarjdan aldığım telefonu akşam işten dönünce yine şarja takmak deli ediyor beni. Wifi ve 3g kapalı olunca şarj süresinin uzayacağını tahmin ediyordum (GPS'in lafını hiç açmıyorum bile) ama ne kadar uzayacağını da kestiremiyordum açıkçası. Bunu görmek için 6 gün telefonumu 3310 gibi kullandım. Bütün kablosuz bağlantıları kapattım, fotograf çekmedim. Sadece sabahları çalan alarmı kullandım. Telefonla konuşma sıklığım değişmedi elbette.

Evet telefonu 3310 gibi kullanınca şarjı bir haftaya yakın dayanıyor (hala %24 şarjı var) ama o zaman da bu kadar parayı neden verdim diye düşünüyor insan.

3 yorum:

  1. Bende Samsung Galaxy kullanıyorum ve dediğin gibi şarjı az gidiyor. Henüz dediğin şekilde denemedim ama... o zamanda telefonun hiç bir özelliğini kullanmayacaksak niye aldık değil mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de Samsung Omnia 2 kullanıyorum.Bütün herşey kapalı olduğu halde 1gün gidiyor şarjı.Wifi yi açarsam herhalde birkaç saat ancak gider.

    YanıtlaSil
  3. aynı dertten bende muzdaribdim. baktım olacak gibi değil, illaki vardır bunun icabına bakacak bir aksesuar deyip aramaya koyulmuş ve bunu bulmuştum.

    http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/htc-desire-s-wall-charger-2x-ekstra-batarya-51103512

    telefonu şarjda bırakmak derdinden kurtarıyor. boş pili telden çıkar, şarj olmuş pili tak ve boş pili şarja bırak.

    galaxy s için gittigidiyor da tam dengini bulamadım.

    http://cep-telefonu.gittigidiyor.com/pda-avucici-aksesuarlari/sarj-cihazi/samsung-pda-sarj-cihazi?k=galaxy+s&yak=1

    amazon da mecvut.

    http://www.amazon.com/Samsung-Battery-Fascinate-Captivate-T-Mobile/dp/B004VPDEVC/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1328121092&sr=1-1

    lakin bu cihazlar düşük kalitede oluyor. ilk aldığım bir süre sonra bozulmuştu. sonra iki tane daha aldım. ikincisi ile yola devam ediyorum.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...