9 Mart 2011 Çarşamba

Haydi LXDE'yi daha iyi Türkçe konuşturalım


14 Şubat 2011 tarihinde Bonobo kod adı ile yayınladığımız LXDE'li Pardus imajının ardından, LXDE projesinin Türkçe çevirilerinin iyileştirilmesi gerektiğini hepimiz gördük. LXDE bütün çevirileri için bugüne kadar transifex.net'i kullanmış, ancak transifex versiyon kontrol sistemleri desteğini bırakmaya karar verdiğinden bu işlemleri poodle'a taşımaya karar vermişler. Bugün itibarı ile toplam 20 dosya üzerinden 4508 kelime içerisinden 3549 kelime çevirilmiş durumda. Genel çeviri yüzdesi 79% ve 312 dizgenin çevrilmesi bekleniyor. Tabi bütün iş bununla bitmiyor, bu güne kadar yapılmış çevirilerin de iyileştirilmesi gerekiyor. 1 Nisan'da yayınlanmasını planladığımız ikinci LXDE'li Pardus imajının, çevirileri tamamlanmış uygulamalar içermesi için hepinizin katkılarına ihtiyacımız var. Hedefimiz kısa süre içinde çeviri oranını %100'e taşımak ve çeviri kalitesini çok iyi bir seviyeye getirmek.

Bugüne kadar LXDE kullanıyorum, kullanmak istiyorum diyenleri çeviri konusunda etkin olmaya davet ediyoruz. Haydi poodle'da bir hesap açıp LXDE'yi beraberce daha iyi Türkçe konuşturalım.

8 yorum:

  1. poodle da çeviri yapamıyorum nedense. bildiğim dillere de ingilizceyi seçemiyorum. ara yüz de mi sorun var acaba?

    YanıtlaSil
  2. Ben de çeviri yapamadım. Sadece comment girmeme müsade ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Hesap açtım. Zaman bulunca başlayacağım çeviriye katkıda bulunmaya

    YanıtlaSil
  4. Ben de sadece comment girebiliyorum. Özel bir ayarı mı var, bir adminden izim mi almak gerek, vs. :)

    YanıtlaSil
  5. evet pootle ile işlem yapabilmek için yetki almanız gerekiyor. Buraya çeviri için yetki istediğinizi kullanıcı adınızla birlikte yorum olarak yollarsanız sizlere bu yetkileri verebiliriz. martinamca aynı kullanıcı ismine sahip pootle kullanıcısını siz olduğunuzu düşünerek çeviri takımına aldım.

    YanıtlaSil
  6. fikiret kullanıcısına da yetki verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. skocadogan kullanıcısına çeviri için yetki verebilirmisiniz?. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. fikiret ve skocadogan kullanıcılarına yetki verildi. elinize sağlık

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...