23 Kasım 2009 Pazartesi

64-bit için rootfs hem hazır, hem hazır değil

Yaklaşık 50 gündür üzerinde çalıştığımız Pardus'un 64-bit sürümü için rootfs'in bugün hazır olacağını yazmıştım daha önce. Aslında üzerinde 64-bit PiSi paketi oluşturulabilen bir rootfs'imiz bir kaç gündür elimizde var. Biz bu kök dosya sistemi üzerinde paket yapımıyla uğraşıyoruz (Uğraşıyoruz derken boş vakitlerimizde bakıyoruz demediğimi belirtmek isterim. 50 günün son üç haftasında sabah 9, akşam/gece 12 temposuyla çalışıyor arkadaşlar).

Bundan önce sadece i686 makineler üzerinde PiSi paketi yapıldığından Pardus ekibinin geliştirdiği teknolojilerin 64-bit sorunlarıyla ilk biz karşılaşıyoruz ve bunların çözümü için geliştiricilerle iletişimde olmak gerekiyor. Kimi hatalar çok hızla çözülürken kimileri daha fazla vakit alıyor.

Bugün itibariyle elimizdeki rootfs, bazı problemlerin etrafından dolaşılmasını gerektiren bir durumda. Bunun yanında PiSi ile ilgili verilmesi gereken kararlar da henüz verilmiş değil.

Bu halini sırf takvime uymak adına yayınlamayı uygun bulmadığımızdan şimdilik bir link vermiyoruz. Sürüm takviminin geri kalanında bir değişiklik yok.

1 yorum:

  1. Her ne kadar 64bit bir sisteme sahip olmasamda çalışmalarınızı merakla takip ediyorum. Hepinize kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...