23 Mart 2010 Salı

Hay ananızın kızlık soyadını

Aynı apartmanda başka bir daireye taşındığımdan ev telefonumu ve adsl bağlantımı naklettirmeye gittim bugün. Bu kadar basit bir işi telefonla veya internetten yapamıyor oluşum yeterince saçma iken bir de nüfus kağıdınızın fotokopisini istiyorlar bu talepte bulunduğunuzda. Hatta daha saçması karşınızda oturan eleman ananızın kızlık soyadını soruyor size. Onu da elindeki forma yazıp yine masasının üzerine bırakıyor. Sizden de bu formu gören herkesin iyi niyetli olacağına inanmanızı bekliyorlar. Sanki kimliğimi görmeleri ya da kendi telefon numaramdan yapacağım aramaya güvenmeleri daha manalı değilmiş gibi (internetten adsl kullanıcı adı ve parolamla yapacağım başvurudan çoktan vazgeçtim zaten).

Birinin çıkıp bu akıllılara simetrik şifreleme yapıldığında kullandığınız anahtarın gizliliğinin en kritik nokta olduğunu söylemesi lazım.

3 yorum:

  1. Ben her seferinde farklı bir soyadı söylüyorum öyle durumlarda :)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Merhabalar
    Size daha vahim olan bir başka konudan bahsedeyim o zaman izninizle. Sadece tc kimlik numaranızla
    tüm nufus bilgilerinize , anne kızlık soyadınıza, mevcut adresinize , cep / ev telefonunuza , doğum tarihinize,
    hangi bankadan ne kadar kredi çektiğiniz ,
    hangi kredi kartınızın ne kadarlık borcunu
    ödeyip ödemediğinizi , daha önceki hangi banka olursa olsun geciken kredikartı ödemeleriniz olup olmadığını , kredi kartı borcunuzu ( aynı banka bile olması gerekmeden ) herhangi bir banka çalışanının saniyeler içerisinde görebileceğini biliyor muydunuz ?

    YanıtlaSil
  3. 3 aydır koca bir apartman Telekom un dns leri ile internete çıkamıyor. Kendim bir şekilde çözüyorum ama kızlık soyadını sordukları anamızında open dns kullanabilmesini istiyorlar sanırım.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...