27 Şubat 2010 Cumartesi

devel-x86_64 svn deposu hakkında (2)

Yaklaşık iki ay önce devel-x86_64 svn deposunu nasıl kullandığımız hakkında yazmıştım. X86_64 mimarisi için ayrı bir depo olmasının iki sebebi vardı. Bunlardan ilki 32bit deposundaki paketlerin 64bitte inşa dosyalarının nasıl olması gerektiği üzerinde çalışıyorduk. Diğeri de pisi henüz çoklu mimariler için paket üretecek durumda değildi.

Aradan geçen zamanla, elbette çok çalışmayla, hem depodaki paketlerin neredeyse tamamının x86_64 için nasıl paketleneceğine karar verdik hem de pisi kendisine eklenen yeni özelliklerle aynı inşa dosyalarıyla farklı mimarilerde farklı paketler üretebilecek duruma geldi. Elbette gerekli tüm bileşenlerde de geliştirmeler yapıldı. Durum böyle olunca svn depomuzda ayrı bir dizinine ihtiyaç kalmadı ve dün gece 02:04 itibariyle corporate2 deposundaki x86_64 dizini silindi.

Bu yazının sadece svn deposundaki bir dizinin silinmesi olarak değil de pisi'nin kazandığı önemli bir yeteneğin habercisi olarak okunmasını dilerim. Artık Pardus'un başka mimarilere port edilmesi nispeten daha kolay olacağı gibi Kurumsal 2'den başka sürümlerinin de 64bite port edilmesinin önü açılmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...