15 Nisan 2007 Pazar

"Açık Kaynak Kod ve FreeBSD İşletim Sistemi" Etkinliği

BSD'cilerin kavgadan uzak, iş yapmaya odaklı tavırlarını giderek daha çok beğeniyorum. Gün olur BKD kurulursa seminer çalışma grubuna iş için başvurmayı düşünüyorum. Aşağıda güzel bir etkinlik haberi var, fırsatı olanlar kaçırmasın derim.

EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve Ege Universitesi Gateway Öğrenci Topluluğu'nun ortak çalışmalarıyla, 27 Nisan 2007 Cuma "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecek. Program şöyle:

10:00 - 10:40 Açılış Konuşması (Muhammed CİNSDİKİCİ, EGE Üniversitesi).
10:50 - 11:40 FreeBSD 6.x Serisi ve FreeBSD Kurulum Uygulaması (Cihan KÖMEÇOĞLU, EnderUNIX Akademi.).
11:50 - 12:45 FreeBSD İşl. Sis. Güncelleme ve Port Ağacı (Bâkır EMRE, EnderUNIX).
12:45 - 14:00 Öğle Arası.
14:00 - 14:50 FreeBSD ile Ağ Uygulamaları ( İsmail YENİGÜL, EnderUNIX).
15:00 - 16:00 FreeBSD Çekirdeği ve Çekirdek Güncelleme( Murat BALABAN, EnderUNIX).
16:15 - 17:00 Panel Açık Kaynak Kod ve Yazılım Geliştirme


Yer : Ege Univ. Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Konferans Salonu

2 yorum:

  1. Dernek bir topluluk çalışmasıdır. Topluluklar, bir arada çalışan insanlardan oluşur. İnsanlar da doğal olarak hemen hiçbir konuda tamamen aynı fikirde olmazlar, tartışarak ortak zeminde anlaştıkları noktalarda beraber organize biçimde hareket ederler.

    İlk, ikinci ya da beşinci fikir anlaşmazlığında "Misketlerimi de aldım, gidiyorum" tarzında pes etmek, topluluk ruhuna aykırı bir yaklaşım.

    Derneklerin yönetim kurulları üyeleri tarafından seçilir. Yönetim kurulu ile hemfikir değilseniz, idari organlarından sonuç alamıyorsanız, o derneğin asıl sahipleri olan sizin gibi diğer üyelere başvurma yöntemine gidebilirsiniz. Sizinle hemfikir fazlaca sayıda üye varsa, zaten yönetim kuruluna baskı yapacaklardır. Yönetim kurulu da zaten üyelerin elçisi durumunda olduğundan öyle ya da böyle üyelerinin isteklerini gözardı edemeyecektir.

    Öte yandan şunu belirtmeden geçemeyeceğim : Bir yanda "LKD'nin bir sonraki yönetim kurulu seçimine liste ile aday olacağım" demek, bir tarafta "BSD kullanıcıları dernek kurarsa, seminer çalışmalarını yürütmeye talip olacağım" demek büyük bir tutarsızlık. Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz yoksa her iki açıklamanızla da ilgi mi toplamaya çalışıyorsunuz? Açıkcası böyle tezat yazılarınızı okuyunca, insan bunların samimiyetinden şüphe ediyor.

    YanıtlaSil
  2. "Bir yanda "LKD'nin bir sonraki yönetim kurulu seçimine liste ile aday olacağım" demek, bir tarafta "BSD kullanıcıları dernek kurarsa, seminer çalışmalarını yürütmeye talip olacağım" demek büyük bir tutarsızlık." demişsiniz ama niye anlamadım.

    LKD'nin başkanı aynı zamanda INETD'nin de başkanı değil mi ya da Genel Sekreteri TBD Genel Kurul üyesi değil mi? Sorun ben "BKD kurulursa görev almak isterim" dediğimde mi oluyor? Hemen samimiyetsizlikle suçlanmak garip. Yazılarımda bir tezat olmadığı gibi bir dikkat çekme durumu da söz konusu değildir.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...