9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kamu kurumlarının IPv6 adresi temin etmeleri için zamanları azalıyor

8 Aralık 2010 tarihinde yayınlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşları için IPv6'ya Geçiş Planı'nın birinci aşaması sonlanmak üzere. Buna göre kamu kurumlarının IPv6 adresi ve IPv6 bağlantılarını temin etmiş olmaları için son tarih 31 Ağustos 2012. Bu tarihten sonra kamuda IPv6’yı desteklemeyen hiçbir ağ donanım ve yazılımına yatırım yapılmayacak.

İkinci aşama için verilen süre de 31 Aralıkta bitecek. Bu tarihe kadar kamu kurumlarının internet üzerinden verdikleri en az bir adet hizmeti pilot uygulama olarak IPv6 destekli hale getirmeleri zorunlu.

31 Ağustos 2013'den itibaren ise kamu kurum ve kuruluşları internet üzerinden verdikleri kamuya açık tüm hizmetleri IPv6’yı destekler hale getirecekler.

Çok kısa bir süre sonra IPv6 hayatımızın bir parçası haline gelecek.

1 yorum:

  1. Hocam, bu arada bir dipnot. Ahmet Kaplan, Fatih projesinin TÜBİTAK ayağını da yönetiyor olduğu için, ODTÜ'deki Pardus konulu toplantı sırasında soru gelince firmalara "IPv6'yı sakın ihmal etmeyin, Fatih projesinde IPv6 olacak", "TÜBİTAK IP alt yapı teknolojileri konusundaki araştırmalara destek olmak için bir çağrı açacak" gibi bir kaç cümle sarfetti.

    Yani IPv6 konusu başka yerlerde de sıcak tutuluyor.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...