31 Aralık 2009 Perşembe

64-bit kurulan cd için eksik paket kalmadı

Bugün 64-bit kurulan Pardus için son eksiğimiz olan önyükleyiciyi nasıl halledeceğimize de karar verdik. Pardus'un 32-bitte kullandığı önyükleyici olan grub uzun süredir gelişimi durmuş bir yazılım. Yapması gereken işi fevkalade iyi yaptığından bir eksikliği de yok açıkçası.

Bizim açımızdan tek eksiği 64-bitte derlenmiyor oluşu. Diğer dağıtımlar ne yapmışlar diye baktığımızda onların grub'ı 32-bitte statik derleyip kullandıklarını gördük. Bugün biz de aynı yolu izledik ve sonuç olarak kurulan cd için eksiğimiz kalmadı.

En kısa sürede elimizdeki paketlerden[1] bir seçkiyle kurulan cd hazırlayabilmek için çalışıyoruz. Bu cd bizim için çok önemli bir eşiğin aşılması anlamına gelecek, çünkü bu cd'yi alan paketçiler kendi paketlerinin 64-bitte nasıl derlendiğini, ilave bir şey yapılmasının gerekip gerekmediğini görebilecekler. Pardus'un 64-bit gelişim süreci çok hızlanacak.

Biz de böyle büyük bir işin altından kalkabilmenin verdiği cesaretle kim bilir neler yapacağız...

ps: Yıllar önce çekilen 64 bit pardus videosunun yenisini[2] bugün çektik ;) Çekimlerin pek eğlenceli olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım.

[1] http://x86-64.comu.edu.tr
[2] http://www.youtube.com/watch?v=4YxztKhvwps

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...