14 Temmuz 2009 Salı

Diskinizi temizleyin

Bir önceki harika ipucundan sonra yine sizleri dehşete düşürecek bir bilgi silsilesiyle karşınızdayız.

Bilgisayarınıza her gün dünyanın dosyasını indiriyorsunuz. Her ne kadar disk fiyatları ucuzlamış görünse de sonuçta bir yere kadar di mi sayın okuyucular? Bu dosyaları silsem de kurtulsam diyorsanız, işte bunun kolay yolunu bu makalede bulabileceksiniz.

Açın bir konsolu (xterm olmaz mı diyen uyanıklar, elbette olur ;)), geçin fazla dosyalarınızın olduğu bölüme, yazın "rm -rf *", bazen uzun sürebilir dert etmeyin. Biraz dolaşıp gelin. Siz sağ, ben selamet. Grafik ortamdan bunu nasıl yaparım diyenler bir sonraki haberimizi bekleyebilir veya buna benzer ipuçlarını yayınlayan planetlere bakabilirler.

Çiçek göndermek yerine kafanıza esen bir kuruma bağışta bulunabilirsiniz.

11 yorum:

  1. O komuttaki tirnak isaretlerini de yazacak miyiz? Zeki Muren'in de bizi gormesi icin bu gerekli mi?
    :)

    YanıtlaSil
  2. bilgisi az kullanıcılar için gayet tehlikeli bir komut olduğunu belirtmekte fayda vardır diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Hehehehe, hocam gezegende böyle ipuçlarına hasret kalmıştık, bir de bilgisayar ağları ders notlarını anlatsanız burda hoş olmaz mı ?

    YanıtlaSil
  4. bilgisayarınızı kullanırken bu komutu yazdığım zaman, bir an irkilip "ne yapıyorsun sen!" demeniz aklıma geldi hocam:)sanki pek bir alışmışsınız siz de..

    YanıtlaSil
  5. Bunun gezegendeki "Linux ipuçları" beslemesiyle ilgili bi parodi olduğunu sanırım herkes anlamadı :) Doğrusu önceki ipcunu ben de anlamamıştım ve garip gelmişti. Gezegen artık özelleştirlebildiğine göre bu tip parodilere pek gerek kalmamış olması lazım, ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  6. Bir şeyi yanlış yapanlara bunu söylemek yerine "görmeyiverin" demek bana mantıklı gelmiyor.

    Bunu ciddi ciddi yazanlara değil de bana tepki göstermek haksızlık olmuyor mu sizce de?

    YanıtlaSil
  7. Size tepki göstermek gibi bir amacım yoktu. Ancak madem konu açıldı neden kafamızı çevirmek varken isanların isteklerine engel olmalıyız? Bir eğitimci olmanız nedeniyle insanların yanlışlarını düzeltmek isteminizi anlıyorum ancak bu durumda bir müdahale gerçekten gerekli mi emin değilim.

    YanıtlaSil
  8. Kendi sitesinde yazsa, istediğini yazsın. Neler neler yazanlar var daha.

    Ama gezegen'i beraber kullandığımıza göre burada yayınlanan şeylerle ilgili fikirlerimizi de yazmamızda bir sakınca yok bence. Siz emin olmadığınızdan yazmadınız, ben de yazdım. Siz de tepki göstermek gerekli diye düşünseydiniz siz de yazardınız herhalde.

    Ay'ı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bakın diğer gezegenlere, neler yazılıyorsa (blog) bizimkinde de benzer şeyler olsun istemek bile gerekmemeli aslında ama maalesef gerekiyor. Bu ipuçları blog girdisi diyen biri çıkmıyorsa, blogların toplandığı sitede işi olamaz diyorum ben özetle.

    YanıtlaSil
  9. O zaman ozgurlukicin.com haberleri ve diğer duyuru ve haberler de olmasın sadece klaasik anlamda blog girdilerinin olması isteniyorsa. Ana beslemenin biraz yamalı bohça olduğu doğru ama bizim gezegenimizin doğası bu. Beğenmeyenlerin için de kisisel girdiler içeren ayrı bir besleme var.

    YanıtlaSil
  10. bizim gezegenimizin doğası bu olabilir mi yahu?

    YanıtlaSil
  11. Valla ben keyifle izliyorum bu yayinlari. devam :)

    Hatta sikintili bir animda okudugum su-sudo muhabbeti yuzunden yan masamda calisan adam bana "deli galiba" gozleri ile bakti, ama aldirmadim, devem ettim gulmeye :)

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...