29 Eylül 2012 Cumartesi

Nexus 7 tablet alayım mı?

İşin doğrusu 10" bir tabletim olduğundan 7" yeni bir tablete ihtiyacım olup olmadığına emin değildim. Daha önce Blackberry tablet kullanmış ve memnun kalmamıştım (aradan çok zaman geçti belki düzelmiştir bilemiyorum). Android'li bir tablet almak istediğimden güncellemeleri de Google'dan alacak diye düşünerek bir Nexus 7 aldım.

Bu tip cihazları ayrıca kılıflar, çantalar içinde taşımak, kullanmak bana mantıklı gelmiyor. En incesini alayım diye daha fazla ödeyip sonra kalın kılıflar içinde cihazları tuğlaya dönüştürmeyi en azından ekonomik olarak mantıksız buluyorum. Buna rağmen masada kullanmak istediğinizde sürekli elinizde tutmak da kolay olmadığından bir de kılıf aldım. Başkalarında gördüğüm tabletin ön tarafından bantlar geçen kılıflardan birini almadığıma ve kılıfı kapatınca cihazın uykuya geçmesine memnun olduğumu söyleyebilirim. Bir de mikro usb bağlantısı olan klavyeli bir kılıf daha aldım. Klavyesi nasıl çalışacak, birşey yapmam gerekecek mi diye düşünürken onun takınca çalışması pek güzel oldu. Bu ikinci kılıf tableti alttan ve üstten sıkıca tutuyor olmasına rağmen yanları boş ve buradan kolayca düşebilir, dikkat etmek lazım. Bu iki kılıfı da neredeyse hiç kullanmıyorum asında ;)


Nexus tabletle ilgili sol üst köşesinde bir temassızlık olduğu, dokunmatik ekranında sorunlar olduğunu okumuş olmama rağmen bana ulaşan cihazda bunların hiç biri yok. Bu şansımdan mı kaynaklanıyor yoksa Asus yeni ürettiği cihazlarda bu basit sorunları çözdü mü emin değilim.

Şarj süresi bu tip mobil cihazların temel sorunlarından biri. Nexus 7 oldukça ince olmasına rağmen, kullanıma bağlı olarak 6-10 saat arası kullanılabiliyor. Üzerinde hiç tuş olmamasına alışmak zaman alıyor ama bunun da ayrı bir rahatlığı var.

Bir olumsuz nokta olarak bu tableti tasarlayanların cihazı ellerine alıp hiç müzik dinlememiş olmalarından kaynaklanan ses çıkışının yerini yazmadan geçmek olmaz. Tabletin sesleri size ulaştıran çıkışı tam arkasında. Elinizde tuttuğunuzda ses karşınızdakine doğru gidiyor. Tableti masaya koyduğunuzda ise ses masa ile tablet arasında boğuluyor. Nexus'u tasarlayan arkadaşlar diğer tabletler ve telefonlarda ses çıkışı neden cihazların yan tarafında diye düşünmemişler ve bir saçmalığa imza atmışlar. Sesi kulaklıkla dinlediğinizde çok kaliteli gelmesine rağmen bu acayip durum insanı çıldırtıyor.

Nexus 7 iki farklı disk kapasitesiyle satılıyor: 8GB ve 16 GB. Kapasiteyi arttırmak için herhangi bir kart takılamadığından bulabilirseniz 16gb'lık modeli alın derim. Arada 50$ fark var ama değer bence. Cihazın 3G desteği olmadığını nasılsa okumuşsunuzdur ama ben yine de hatırlatmış olayım.

Cihazın üzerinde bulunan GPS benim gördüğüm ne başarılılardan biri. Bina içinde bile kolayca bağlanması daha önce kullandığım cihazların illa açık hava istemelerinden sonra büyük kolaylık oldu diyebilirim. Elbette gps'in en büyük şarj düşmanı olduğunu hatırlatmak da fayda var.

Sonuç olarak 200$ karşılığında alınabilecek çok başarılı bir cihaz Nexus 7.

9 yorum:

  1. Buy fiyata iyi özellikler, almayı düşünebilirim. Fakat yeni nesil tabletler piyasaya girecek deniyor, biraz dah beklenebilir.

    YanıtlaSil
  2. Bekledikçe hep yenisi çıkıyor hocam ;)

    YanıtlaSil
  3. Hangi yolla satın aldınız?

    YanıtlaSil
  4. Amerikadan gelen bir arkadaşım yanında getirdi.

    YanıtlaSil
  5. GPS bina içinde çalışmaz. WiFi access point'ler kullanılarak lokasyon bulunuyor.
    http://gps.about.com/od/glossary/g/wifi_position.htm

    YanıtlaSil
  6. Seyahatlerde HPdv7 taşımaktan omzu çıkmış biri olarak, tek elime sığdığı için (ellerimin kürek kadar olmasının buna bir etkisi yok) Dubai'den aldım. Bu tip aletlere biraz soğuk baksam da, bu alet ziyadesi ile mutlu etti beni. Lokasyonu nasıl bulduğunu, ne şekilde bulunduğunu pek anlamadım ama mevkimi kolaylıkla buluyor. Tarayıcı olarak Chrome kullanması ayrı bir güzellik. Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim, bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

    YanıtlaSil
  7. bende yurtdışından aldım.bir hafta sonra ekranı arızalandı.şu anda kullanamıyorum

    YanıtlaSil
  8. Amerikadan gelen arkadas iki yan odamda :) sana getirmiş ama sen begenmediysen malatya'ya gönderebilirsin.

    YanıtlaSil
  9. Gigabayte'tın 10 inc tabletine 980 dolar bayılırım daha iyi biraz takoz gibi ama özellikleri ile göz dolduran bir notebook tan bir farkı yok yerim arm işlemcili androidli tabletleri

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...