10 Mayıs 2012 Perşembe

mpg321 için last.fm desteği

Birinci sınıf öğrencilerime konsol ne harika bir şey diye bahsederken her zamanki gibi mpg321 diye birşey de var, müzik de dinleniyor diye ekledim. Her ne kadar konsoldan mp3 dinlemeye ihtiyacımız olmasa da yapabiliyor olmak güzel bir şey. Bir süre sonra birinci sınıf öğrencilerimden Esra mpg321 kullanıyorum diye yazınca bir de last.fm desteğine bak onun dedim. Yıllar önce denediğimde bir yamayla bunun üstesinden gelindiğini görmüştüm. Onun için de bunları tecrübe etmeye vesile olacağını düşündüm ama olmuyor, olmuyor serzenişlerini duyunca ben de bakayım dedim.

Son sürümüyle birlikte mpg321'in last.fm'e şarkı göndermede bir sorunu kalmamış görünüyordu; ana sayfasında
Added AudioScrobbler (last.fm) reporting and FFT support in remote mode play.
ifadesi var. Ama klasik olarak nasıl yapılacağı hakkında bir belge yok. help çıktısında sadece
-S                       Report mp3 file to AudioScrobbler
yazıyor ama last.fm kullanıcı adı ve parolasını nereden okuyacağı belirsiz. Benzer bir problemi yaşayan kullanıcıların yine konsoldan medya oynatan pianobar hakkında sordukları soruya verilen cevaba bakınca scrobbler-helper'ın kurulup, yapılandırmanın .scrobbler-helper.conf dosyasına yazılması gerektiğini öğrenip, başka bir program için örnek dosyayı da şuradan kopyalayınca sorun çözüldü. Kullanıcı adı ve parolasını böyle düz metin saklamak pek kötü bir çözüm ama şimdilik tek yol bu gibi görünüyor. Belki bir fırsatta bu destek için bir şeyler yaparız. Örnek dosyayı buraya koyayım da başkasının da işine yarasın.

# ~/.scrobbler_helper.conf
[global]
username=last.fm-user
password=parola
# Optional (the default is UTF-8)
#default_encoding=iso88599
# Optional (the default is "no")
fix_track_name=yes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...