2 Mart 2007 Cuma

"Sosyal Bilimlerde Arayışlar: Yurttan Sesler"

Nuri Yesilyurt ile Kütahya'da Akademik Bilişim sırasında tanışmıştım. İşin doğrusu kendisiyle ilgilenmeye pek de fırsatım olmamıştı ama orada bahsettiklerini gerçekleştirebilecek biri olduğunu o kısa görüşmemizde anlamıştım. Uzun lafın kısası Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler, Hukuk ve Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi'nden araştırma görevlileri 2-3 Mayıs tarihlerinde "Sosyal Bilimlerde Arayışlar: Yurttan Sesler" konulu bir sempozyum düzenleyecekler. Bizden talep ettikleri "Bilgi – Mülkiyet İlişkisine Alternatif Yaklaşımlar: Copyright mı copyleft mi?" konulu semineri Koray Löker verecek. Sempozyumdaki diğer başlıklar şöyle:

- Bilimin Çingeneleri
- Sosyal Bilimlerde Yabancılaşma ve Disiplinler İlişkisi
- Bilimsel Üretim Süreci
- Akademide Cinsiyetler
- Genç Bilimciler Rahatsız: Derdimiz Var! (Forum)

Program henüz kesinleşmemiş olsa da davet mektubunu okuyup tam benlik bir etkinlik diyenler olacaktır. Nasılsa 3 Mayıs'ta Şenlik için Ankara'ya gelmeyecek miydiniz, bir gün önce gelin ve bu etkinliğe de katılın. Ya da boşverin böyle şeyleri, siz bilirsiniz.

edit: Etkinlik için bir de internet adresi hazırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...