5 Şubat 2006 Pazar

ATM'ler için parlak bir fikir

Çok para kazanan biri olmamama rağmen pek çok banka ile çalışmam gerekti. Para çekme ve yatırma hariç bütün işlemleri telefon/internet/wap/televizyon sayesinde yapıyorum ama insanın para da çekmesi gerekiyor ;) Bankadan bankaya değişen bir makbuz verme uygulaması olmasına rağmen hiç biri benim gönlüme göre olmadığından istediğimi buraya yazayım, belki birisi okur da işe yarar diye düşündüm.

Aslında istediğim şey basit: ATM bana her seferinde makbuz ister misin diye sormasın. Bir alışkanlığım varsa öğrensin (buna öğrenmek denilirse tabi). İlk üç (hadi bilemedin beş) kez sorsun ardından ben hiçbirinde makbuz istemeyince Kardeş sen makbuz olayından hoşlanmıyorsun galiba, bundan sonra sana makbuz vermeyi teklif etmeyeceğim. Olur da makbuz isteyecek olursan "başka bir işlem yapmak istiyor musunuz?" sorusunu gördüğün menüde "makbuz istiyorum" diye bir seçenek olacak, oradan al makbuzunu dese güzel olmaz mı? Bunu hayata geçiren banka alışkanlıklarınız bizim için önemli, hayatı kolaylaştırıyoruz, akıllı ATM filan diyerek reklam bile yapabilir. Bu kadar basit bir işlem neden yıllardır yapılmaz bilemiyorum. Hatta bankanın internet şubesinden öntanımlı makbuz tercihimi değiştirebilmek bile isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...