24 Ağustos 2005 Çarşamba

IBM ThinkCentre ve Serial ATA

Yaklaşık üç yıldır kullandığım p4 1.6 yerine kullanmam için verilen IBM ThinkCentre'a debian kurmaya çalışırken yasadığım sorunu ve çözümü yazayım ki hem ben unutmayayım hem de başkası aramak zorunda kalmasın:
Debian dvd'sini takıp boot ettiğimde; dil ve klavye seçimlerini yaptıktan sonra cdrom'u aradı ve cdrom algılanamadı uyarısı verdi. "Bu mesajı nereden veriyorsun kardeşim" diye düşündüm ama kurulum devam etmedi. Acaba gerçekten cdrom'um yok mu :) diye test etmek için fedora dvd'sini kullandığımda bir sorun vermeden kurulum başladı. Sıra disk bölümlemesine geldiğinde diskin sda olarak göründüğünü farkettim. Karşı masamda oturan arkadaşa sordum ve öğrendim ki disk SATA imiş. Uzunca kurcalamadan sonra Setup --> Devices --> IDE Devices Setup --> Native Mode Operation değerini "Automatic" yerine "Serial ATA" seçtim ve kurulum problemsiz başladı ve bitti. Neden fedora problem çıkarmadı da debian çıkardı bilmiyorum ama sorun böylece çözülmüş oldu.

edit: Enver ALTIN başlıktaki "&" karakterinin Liferea gibi yazılımlar ile düzgün görüntülenemediğini yazmış, ben de o karakteri "ve" ile değiştirdim.

edit: ibm ile uğraşmaktan sıkılıp emektar bilgisayarıma geri döndüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...