14 Şubat 2013 Perşembe

Man Sayfası editörü: RManEdit

Man (kılavuz) sayfalarını Unix/Linux kullanıcıları olarak sıkça kullanıyoruz. Aradığımız şeyi hızlıca bulmamızı sağlayan man sayfaları konsolda biçimlendirilmiş bir şekilde gösterilebilmeleri için oldukça basit bir etiketleme diliyle hazırlanıyor. Kullanılan etiket sayısı çok az da olsa sürekli bu tip dosyalardan oluşturmuyorsanız belge yapısını her seferinde baştan öğrenmek gerekiyor.

Man dosyası hazırlamayı ve mevcut dosyaları düzenlemeyi kolaylaştıran, yazılanın önizlemesinin hemen görülebileceği bir editör olsa ne güzel olurdu diyerek yazıldı RManEdit. Aşağıdaki ekran görüntüsünden anlaşıldığı gibi kullanımı çok kolay.



Şimdilik ilk sürümünde ama hızlıca tamamlamayı planlıyoruz. Planlıyoruz dediğime bakmayın, planlamayı beraber yapıyoruz ama projeyi Ebru Akagündüz tek başına Ruby ve GTK kullanarak geliştiriyor. Diğer tüm işlerimiz gibi RManEdit de kodları github'ta duran bir özgür yazılım. Görüş, öneri, hata bildirimi gibi katkılarınızdan çok memnun oluruz.

5 yorum:

  1. Tebrikler. Keşke ben de sizin öğrenciniz olsaydım.

    YanıtlaSil
  2. Bu uygulamayı yapmaktan bir sebepten vaz geçmiştik ama neydi hatırlamıyorum :) Üşengeçlik değildi ama. Eline sağlık Ebru'nun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen yazınca hatırladım ama nedenini ben de hatırlayamadım doğrusu ;)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Seni utandırmamak için ışıktan hızlı gittiğini, duvarların arkasını gördüğünü filan da yazmadım.

      Sil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...