19 Temmuz 2008 Cumartesi

ODTU meğer kaçakmış!

Bir kaç gün haberlere bakmayınca neleri kaçırıyor insan. Benim gibi olaydan haberi olmayanlar vardır belki. İşte başkan, işte icraat: link1, link2, link3

3 yorum:

  1. Komik. ODTÜ devlet üniversitesi, alan devletin alanı ama devletin alanına devlet için bina yapınca ceza ödemen gerekiyor. Enteresan. Yani 45 bina yıkınca ne olacak? Kime, ne yarar sağlıcaksın?

    YanıtlaSil
  2. Necdet hocam ismi ODTU olunca kaçak yapılan bina kaçak sayılmıyor mu?

    Yorum yazan Gürkan oluç demiş ki..

    Komik. ODTÜ devlet üniversitesi, alan devletin alanı ama devletin alanına devlet için bina yapınca ceza ödemen gerekiyor. Enteresan.
    Yani 45 bina yıkınca ne olacak? Kime, ne yarar sağlıcaksın?
    ------------------------------
    Arkadaşım komik olan senin yorumun
    ODTU dediğin gibi devlet üniversitesi ise devletin üniversitesi devletin koyduğu kanunları hiçe sayıp devletten yüce ve bağımsız kuruluş gibi davranabilir anayasayı ihlal edebilir mi?
    45 Bina veya daha az..
    Bilmiyorum ancak bildiğim tek birşey varsa bu ülkede kanunlara uyulmadığında uygulanan yaptırımlar birilerinin makamına, konumuna, devletin ricaline yakınlığına veya parasına göre olmamalı.
    Yani 45 bina yıkınca ne olacak? sorusuna aklı başında herkes bir daha aynı kanunsuzluğu başka kurumun yapmaması için örnek olacak der bu kadar basit..

    YanıtlaSil
  3. Evet. Senin dediğin olacak. Hiç kimse aynı kanunsuzluğu bir daha yapmayacak(?) 45 bina ODTÜ'den gidince orada eğitim aksayacak. Ve birsürü emek harcayarak orayı kazanmış olan insan uğruna senelerini harcadıkları eğitimi tam manası ile alamıyacaklar yani hakları yenmiş olacak. Böylece suçsuz olan insanları cezalandırarak kanun yerini bulmuş olucak. Ne güzel. Bildiğim kadarı ile bu olay bilmem kaç senedir yoktu, yani herşey gayet güzeldi. Ancak ankara'nın su mevzusunda odtü'nün gökçek'e yalakalık yapmıyor oluşu sonrasında çıktı. O yapıların imara aykırı olup olmadığı bile belli değilken ve bunun bir "ben gösteririm şimdi sana!" davranışı olduğu gayet açıkken yıkılmasını savunmanız yada savunmaları bence gayet komik. Aynen burada denildiği gibi çok enteresan zamanlama..

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...