6 Mart 2006 Pazartesi

sonunda ben de kablolardan kurtuldum

Sayın Ali Erdinç Köroğlu'nun hazırladığı aek-wifi-tr'yi kullanabilmek için laptop'un kablosuz arayüzünü aktif ettim. Aslında bu işi aylar önce yapmam gerekirdi ama tembellik, debian'da her şeyin kolayca olmayışı, yanımda sürekli utp kablo bulunması gibi etkenlerden hep ertelemiştim. Neyse uzun lafın kısası apt ile ieee80211-source ve ipw2200-source paketlerini kurduktan sonra basitçe module-assistant kullanarak işimi hallettim. Gerçekten çok basit olduğundan üzerinde yazmaya bile değmez aslında. Sağda solda debian üzerinde kablosuz ağ ayarları ile ilgili yazılar var ama dağıtımın kendi paketlerini değil de kaynak koddan kurulumları anlatmışlar. Ben, eğer varsa elbette, hangi dağıtımı kullanıyorsam (evet değişiyor zamanla) onun paketlerini kullanmayı tercih ettiğimden onları kullanamadım.



Kablosuz arayüzleri kurulum sırasında otomatik tanıyan dağıtımlar olduğunu hatırlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Siz de sağolun sayın Köroğlu.

3 yorum:

  1. Geçen ay yazmış olduğum şöyle bir yazı vardı. Kurulum sonrasında işlerin nasıl yürüdüğü hakkında bilgi verebilir. Guisiz kalırsanız kullanırsınız.

    http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Nas%C4%B1l:_Debian_IPW2200_Kablosuz_A%C4%9F_Kurulumu

    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Tabii AEK disinda (AEK'nın ingilizce girdisinde de okuyacaginiz gibi ) AdrienV de bi miktar(!) credit hakediyor. ;)

    YanıtlaSil
  3. AdrienV de, Linus da, Stallman da, hepsi sağolsunlar.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...