10 Mart 2013 Pazar

LPI 101 tamam sırada 102 var

Geçen hafta LPI 101 sınavına giren eski/yeni öğrencilerim hakkında yazmıştım. Çanakkale'de 10, İstanbul'da 6 olmak üzere benim çocuklardan toplam 16'sı sınava girmişti. Cevap anahtarlarının yurt dışına gönderilip değerlendirilmesinden sonra hepsinin sınavda başarılı olduğunu öğrendik. Yaza doğru LPI 102 sınavını da başarıyla geçtiklerinde LPIC1 sertifikasını almaya hak kazanacaklar. Bu sertifika Junior Level Linux bilgisini gösteriyor. Bu sertifikayı aldıktan sonra girilebilen 2 sınavla alınan LPIC2 sertifikası Advanced Level Linux bilgisini, ondan sonraki adım olan LPIC3 ise Senior seviyesinde bilgisini belgelendirmiş oluyor. Suse de ayrıca bir sınava girmeye ve ücret ödemeye gerek kalmadan LPI sertifikasını almış olanlara kendi sertifikalarını veriyor.



Elbete önemli olanın sertifikanın kendisi değil, ona hazırlık süresinde öğrenilenler olduğunu da aklımızdan çıkarmıyoruz.

Böyle çalışkan bir ekiple birlikte çalışmış olmaktan, bir kısmıyla hala çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bir kere daha yazmış olayım.

6 yorum:

  1. Hocam sertifika amaç değil araç olmalı zaten. Belirttiğiniz gibi sertfikadan çok sınava hazırlık önemli. Sınav bir hedeftir. Aynı üniversitedeki derslerin sonunda final yapılmasa kimse derslere çalışmadığı gibi. LPI sınavına girme hedefi olmasayda belki bazı konuların üzerine öğrenciler pek çalışmayacaktı.

    Tüm öğrencileri ve sizleri tebrik eder. Linux derslerinin devamını dilerim.


    Öğrencileriniz okuttuğunuz Linux 101 konularını tercüme etmeye başladılar diye biliyorum. Bu dönem tercümeler üzerinden gidip son düzenlemeleri yaparlarsa seve seve editörlük,redaksiyon görevini yapabilirim.

    YanıtlaSil
  2. LPI ile ilgili detaylı bilgi içeren bir yazı yazabilir misiniz? Herkes katılabiliyor mu? Katılım ücretleri neler? Sınav yerleri neresi? gibi bilgileri içeren bir yazı yazarsanız çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir önceki yazımda vardı ama buraya da yazayım: http://www.lpi-turkey.com/ adresinde LPI Türkiye bilgileri mevcut. Elbette herkes katılabiliyor.

      Sil
  3. Keşke sizin gibi akademisyenlere ben de denk gelmiş olsaydım. Ama fikirlerinizden ilham alıyorum. Sizin gibi düşünen kişilerin sayılarının artacağını düşünmek bile, bana çocukların geleceği için ümitli olmayı sağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam olarak aynı şeyleri düşünüyordum. Keske sizin gibi akademisyen den eğitim alma firsatı yakalayabilseydim.

      Sil
  4. Bu lpi 101 konularının tercümesi ile ilgili bir çalışma var mı? Paylaşıma açıksa göz atmak isterim.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...