11 Mart 2011 Cuma

XFCE eksik kalmasın


LXDE ve Enlightenment'ın Türkçe oranlarını %100'e taşımaya çalışırken XFCE de eksik kalmasın diyerek onunda fitilini ateşleyelim: https://translations.xfce.org/projects/p/xfce/r/xfce-4-8/l/tr/

XFCE'nin çeviri oranları %83 civarında ama henüz hiç çevrilmemiş 4 dosya da bulunuyor. İnanıyoruz ki topluluğun el ele vermesiyle çok kısa bir sürede XFCE tüm dağıtımlar tarafından %100 Türkçe ile kullanılabilecektir.




Bu duyurunun üzerinden bir hafta geçtikten sonra Türkçe, XFCE'nin en yüksek yüzdeyle çevrildiği üçüncü dil oldu. Hedefimiz %100.

6 yorum:

  1. xfce.org sayfasında çeviri için kullanılan transifex'e kayıt oldum ancak hesabı çalışır duruma getiremiyorum, hesabımı açamıyorum. Sürekli olarak 'This account is inactive.' uyarısı alıyorum. Bu konuda bilgisi olan, bu engeli aşan var mı?

    YanıtlaSil
  2. @martinamca aynı sorun bendede var.
    fikiret

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Anladığım kadarıyla sistemle ilgili bir sorun var. Aynı şekilde birkaç kişi daha Xfce çeviri listesinde durumu dile getirmiş[1]. Ben de aynı şekilde listeye yazdım ve hesabım aktif hale getirildi. Listeye buradan üye olunabilir[2].

    [1]http://foo-projects.org/pipermail/xfce-i18n/2011-March/thread.html
    [2]http://foo-projects.org/mailman/listinfo/xfce-i18n

    YanıtlaSil
  4. @fikiret e-posta listesine [1] üye olup, hesabının etkin hale getirilmesini istemek sorunu çözen tek yöntem sanırım. Çeviri sisteminde gidermedikleri bir hata var. @Alper Tekinalp teşekkürler.

    [1]http://foo-projects.org/mailman/listinfo/xfce-i18n

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar;

    Hocam sizin hatırlatmalarınız çok etkili oluyor. Xfce 4.10 çıktı. Çevir için bir hatırlatma yapabilir misiniz?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Hatırlattığınız iyi oldu. Onu da tamamlamak üzereyiz.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...