24 Aralık 2010 Cuma

Bu çocukları durduramıyorum ;)

Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce bilgisayar mühendisliği bölümünden 4 ikinci sınıf öğrencim Bilgi İşlem'deki ofise gelip "biz birşeyler yapmak istiyoruz" dediler. Bu yıl ÇoMaK ile çok zamanımın gideceğini bildiğimden ve ekip çok kalabalık (>10) olduğundan işin doğrusu bu 4 öğrenciye yeterli vakti ayıramayacağıma üzüldüm. Hem ikinci sınıf öğrencisi sadece bir yıl eğitim aldığından çok şey de bilmiyor oluyor genelde. Aynı ilgi alanında çalışan daha fazla kişi olsak tabi daha fazla öğrenciyle ilgilenmek imkanı olurdu (mezun olup giden arkadaşların kulakları çınlasın).

Gauss'un öğretmeninin yaptığı gibi olmasa da bir süre üzerinde çalışacakları ve bu süreçte çok şey öğreneceklerini düşündüğüm bir konu ve kaynaklar verdim ve soracakları şeyler olduğunda tekrar gelmelerini söyledim. Eğer bu konudan yılmadan çalışıp tekrar gelirlerse onlarla ilgilenmek için de vakit ayırmaya çalışırım diye düşündüm.

Aradan geçen bir iki haftanın sonunda ikisi çıktı geldi: Ahmet Can Kepenek ve Serhat Rıfat Demircan. Ben takıldıkları bir yer olduğunundan ve onu danışmaya geldiklerinden çok eminken "tamam bitirdik" diyerek hem beni hem de ÇoMaK ekibini çok şaşırttılar.

Neyse lafı uzatmayayım; çalışmalarının sonuçlarından birini Webmin'in 1.540 sürümünde Pardus desteği bulunmasıyla hep birlikte göreceğiz. Jamie Cameron'a gönderilen yamadan sonra şimdi de pisi paketi yapımına çalışıp 3 yıllık bir hatayı kapatacaklar.

Afferin size çocuklar.

5 yorum:

  1. Bu gençlere bu enerji ve ilgiyi aşılayan kim acaba?

    Ben de sizi tebrik ediyorum hocam.

    YanıtlaSil
  2. Sizin gibi hocalarımızın sayısı çok olsa neler yapmazdık bu ülkede. Ama maalesef bu ülkede sizden pek yok hocam. Sağolun.

    O iki genç arkadaşımızıda tebrik ediyorum.

    Harikasınız. :)

    YanıtlaSil
  3. Ekibinizi ve özellikle sizi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sizin gibi hocalardan her üniversiteye lazım. Sizi klonlayıp her üniversiteye birkaç tane göndermek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. böyle azimli gayretli işine,verilen projeye sadık canla başla çalışan okuduğu bölüme bu kadar önem veren ve elinden geleni yapan, bu 2 arkadaş tebrik ediyorum gerçkten sizi başarılarınızın daim olmasını diliyorum.sizdeki bu azim hiç tükenmedikçe başaracağınızada inanıyorum bol şanslar..

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...