30 Aralık 2009 Çarşamba

Bursa Linux Etkinliğinin Ardından

Böyle etkinlikler hakkında nedense eskisi gibi yazmıyorum. Umarım bu, devamının gelmesi için bir başlangıç olur.

Geçen hafta cuma günü Bursa'da Uludağ Üniversitesinde bütün öğleden sonra süren bir Linux etkinliği oldu[1]. Mustafa Akgül hoca Ankara'dan, Enver Altın İstanbul'dan, biz de 3M ile birlikte Çanakkale'den konuşmacı olarak katıldık bu etkinliğe. Bursa pek dışarıdan bilinmese de bilişim ve özgür yazılım konusunda aktif bir şehir. Özgür Bilişim Derneği diye bir dernekleri bile var. Etkinliği düzenleyenler bizi pek sıcak karşıladılar. Birlikte eğlenceli bir yemeğin ardından seminer salonuna geçtik. Orta büyüklükteki bir salon tamamen doluydu. Bu kadar ilgi doğrusu şaşırttı bizi.

Akgül Hoca dinlemek isteyenin çok şey bulacağı şeyler anlattı. Ardından Enver 200'ün üzerinde slaytı çok kısa bir sürede, eğlenceli sayılabilecek bir şekilde sundu. Ben de "Pardus nedir, bu memlekete nasıl bir faydası var" gibi sorulara yanıt vermesini umduğum kısa bir sunum yaptım. Benden sonra 64bit tayfasından Metin ve Mete (Meltem bu seferlik sahneye çıkmamayı tercih etti, onu artık filmde oynatacağız) Pardus'un masaüstü uygulamalarından örnekler gösterdiler. İkisi de ilk seminerini veren konuşmacılar gibi değildiler.

Güzel bir akşam yemeğinin ardından berbat bir havada dört saat daha yoğun yağış altında araç kullandım ve gece yarısı yorgunluktan bitkin ama birlikte yolculuk yaptıklarından pek gururlu bir şekilde Çanakkale'ye vardık.

[1] http://gunluk.lkd.org.tr/2009/12/24/bursa-linux-etkinligi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...