21 Şubat 2009 Cumartesi

Yeni arkadaşım: Compaq Mini 700ET

Neredeyse dört yıldır kullandığım diz üstü bilgisayarımı (asus a3000 a3n) yenilemeyi planlıyor ama ne alacağıma karar vermiyordum. Aradığım özellikler; mümkün olabildiğince hafif, az ses çıkartan, düzgün klavyeli ve güzel görüntülü küçük ekranlı olmasıydı. Yaklaşık bir yıldır alayım şunu dediğim bir bilgisayar bulamamıştım. Geçen hafta Ankara'da Teknosa'da Compaq Mini 700ET'yi görünce karar verdim ve bugün elime ulaştı yeni oyuncağım.

HP'nin sayfasında işletim sistemi olarak "Gerçek Windows® XP Home" olduğu yazsa da (yine kullanmayacağım bir işletim sistemine para verdim, bu kadar saçmalık olmaz), sparc işlemcili makinalarda bile linux kullanan biri olarak ilk iş olarak pardus kurulumuna başladım. Makina da cdrom olmadığından usb'den bir cdrom bağlayıp sorunun üstesinden gelebieceğimi düşündüm ama her nedense olmadı. İki farklı cdrom ile de kuruluma başlayamayınca keşke usb'den kurabilsem diye düşündüm. Google ilk sayfada USB bellekten bilgisayara Pardus kurmak belgesini getirdi ve her şey garip bir şekilde yolunda gitti. Yaklaşık 50dk süren kurulumun ardından geriye taşınacak belgeler ve mailler gibi ufak tefek şeyler kaldı. Şimdilik tek sorun fanın sürekli çalışmaymış gibi görünüyor. Sanırım onu da google'a sorup çözebilirim. Olmadı bilen birilerine sorarız ;)

Artık benim de taşıyabileceğim bir bilgisayarım var :)

4 yorum:

  1. Necdet bey bir süre sonra cihaz hakkında bir inceleme benzeri yazı yazabilir misiniz? Hangi parçaları linux'ta sorunsuzdu, ayrıca performans, kullanım rahatlığı vb..

    Benim gönlümde de bu netbook denen ufaklardan yatıyor, ama performans çekincesi ile cesaret edemiyorum.

    Bu alet sizin her türlü işinizi görecek birincil makine olacak mı örneğin?

    YanıtlaSil
  2. Hocam sizin elinizde Lenovo Thinkpad X61 görmek isterdik:) Umarım sonra normal bir laptop kullanmak dahi istemezdiniz.
    Gerçi microsoft'a ödeyeceğiniz para biraz daha artardı ama linux denenmiş bir tablet-pc.

    YanıtlaSil
  3. Hocam bir yakınım turkcell den Hp Compaq mini note 701 modelini aldı buna pardus 2009 kurmak istiyoruz ama ilk korkumuz turkcell sim katrla internet e bağlanmada sorun yaşarmıyız ve başka sorunlar sizin yaptığınız kurulumu anlatırsanız memnun oluruz saygılar

    YanıtlaSil
  4. Benim aldığım modelde sim kart takacak yer olmadığından bir sorunum da olmadı. Onun haricinde kurulumu usb'den yaptım hiç sorun çıkmadı.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...