21 Mayıs 2008 Çarşamba

Bakanlık dediğin işte böyle olmalı

Eşim öğretmen olduğundan biliyorum bu harika siteyi: ilsis.meb.gov.tr. Öğretmenler bütün özlük işlerini bu adresten takip ediyorlar. Linux kullanıcıları bu adrese girdiğinde aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyorlar:
Tarayıcınız İlsisWeb tarafından şu an için desteklenmiyor.
Tarayıcınızı IE 5.0 veya daha üstüne güncelleyiniz.
Bu sayfada kullanıcı adı parola ile erişebileceğiniz yerler olduğu gibi duyurular da var. ie kullanmıyorsanız duyuruları bile okuyamıyorsunuz. Elbette Milli Eğitim Bakanlığının bütün öğretmenleri sadece bir işletim sistemine ve onun üzerindeki bir tarayıcıya (evet evet WindowsXX üzerinde firefox ile de sayfaya ulaşmak mümkün değil) mahkum etmesi üzerine çok şey söylenebilir ama ben daha küçük başka bir garipliği yazacağım.

Fen Lisesi Öğretmenliği için başvuru yapmak için girdiğim sitede ie ile sorunlar yaşayınca (yaa ie ile bile sorun yaşanıyor, öyle bir sayfa işte) bu linki kopyalayıp firefox ile ulaşmayı deneyeyim dedim. Ne de olsa sayfa ilsis'de değil basvurular.meb.gov.tr sunucusundaydı. Şaşırtıcı bir şekilde firefox ile sayfaya login oldum, bütün işlerimi de hallettim. Ama aklıma kurt düştü bir kere; acaba adresi kopyalayıp linux'tan denesem ne olur diye merak ettim ve bingo!

Fen Lisesine öğretmen olmak isteyenlere linkli bile gösterilmeyen sayfaya linux ile ulaşılıp işlemleri yapmanın mümkün olması gözlerimi yaşartı.

2 yorum:

  1. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59

    eklentiyi kurduktan sonra araçlar->user agent switcher->internet explorer7 (vista) yapınız.

    Ve hayret!!!! Herşey çalışıyor gibi :)
    Hatta anasayfadaki iframeli haberler bile :).
    Aslında bu bir suç olmalı.
    Ya da bunu bildirecek bir merci.
    Ayıp ayıp

    YanıtlaSil
  2. Bu eklenti bile kullanıcı girişi yapılacak alanların aktif olmasını sağlayamıyor maalesef.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...