26 Nisan 2008 Cumartesi

Kaçan fırsat bir daha ele geçmez

6.5 milyar dolara özelleştirilen Türk Telekom 2007 yılında 3.1 milyar ytl kar etmiş. Eğer satın alan ben olsaydım, karın yarısıyla T.T.'nin taksitini öder, geri kalanı yerdim. Beş altı sene sonra da hiç para harcamadan koskoca bir şirketin sahibi olurdum. Zamanında böyle şeyleri akıl edemeyince şimdi ayda bin liraya çalışıyoruz işte ;(

6 yorum:

  1. Aynı şeyi bende düşünüyordum fakat ben henüz fırsatların kaçmış olduğunu düşünmüyorum.Aynı zihniyet 4 yıl daha başımızda olacak (kapatılmaz ise, ki inşallah kapatılmaz) daha yapılmayı bekleyen bir sürü özelleştirme var, bu fırsat kaçtıysa diğerlerinden şansımızı denememiz gerekir. Nasıl olsa devlet bankalarıda gereken kredileri sağlıyorlar. (Para sıkıntısından şirketini satıyorsun, satın alana krediyi sen veriyorsun, nasıl bir mantıksa artık) o yüzden umudunuzu kaybetmeyiniz derim ben.

    YanıtlaSil
  2. Başka bir fırsat çıkarsa ortak olabiliriz belki ;)

    YanıtlaSil
  3. Takip etmedigimden bilmiyordum, ne zaman ozellestirildi Necdet'cim? Kac para kar ediyordu onceden?

    YanıtlaSil
  4. Türk Telekom özelleştirme raporuna buradan ulaşılabiliyor. 14 Kasım 2005'de devir yapılmış. Önceden ne kadar kar ediyordu bilmiyorum ama ben alsaydım bu kadar zamanda borcumu ödemiştim herhalde. Ahh ah.

    YanıtlaSil
  5. Necdet bey bu ülkede fırsat bol. Bakın bazıları devletten kredi alarak (Halkbank) devletin sattığı kurumları (Sabah) alıp, beş kuruş ödemeden köşe oluyorlar.

    Tabi bir miktar ön şart var. Eşinizin (varsa) türban takması vb gibi, ama o kadarcık fedakarlığın lafı mı olur canım? :)

    Aslında bir pirinç fırsatı çıkmıştı, ancak malesef kaçırdık, bizden önce Unak.t.n'ın oğlu ithalat izni almış..

    YanıtlaSil
  6. 2004 yılı karı 2.1 katrilyon idi. Ve o tarihte şu anki kadar yaygın internet kullanımı yoktu ve bu kullanımında katlanarak artacağı apaçık belliyken o anki karın bile altında bir taksitle satış gerçekleştirildi. Akp'nin yaptığı her iş gibi bu özelleştirmede batı basınında övüldü ve Gelişen Piyasalarda 2005 Yılı’nın En Başarılı İşlemi ödülüne layık görüldü.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...