10 Mart 2007 Cumartesi

pardus 2007.1RC'den sunucu olur mu?

Erdinç yazmış, bari ben de yazayım. Cuma akşamı saat 19 gibi okulun kütüphanesindeki sunucuya pardus 2007.1RC kurup, ssh'ı çalıştırdım. Sunucunun ip adresini Erdinç'e göndermem gece yarısını buldu ama sağolsun o hemen çalışmaya başladı. Sunucu kurma işini de outsource edeceğim günler gelecekmiş demek ;)

Kütüphanede kullandığımız redhat'le öğrencilerimizi zaten linux'la tanıştırıyorduk ama pardus daha etkili olacaktır diye umuyorum. Aslında sunucu sürümünü aylar sonra çıkaracağını söyleyen bir dağıtımı sunucu olarak kullanmak bir bakıma riskli de sayılabilir ama getirilerini gözönüne alınca kabul edilebilir bir risk bu.

Pazartesi parduslarla dolu kütüphanenin fotolarını da koyarım web'e.

1 dakika sonra edit: Sayın Köroğlu'nun uyarısıyla sunucuya kurulan pardus'un 2007.1 sürümüne update edildiğini öğrendim. Kendilerine teşekkürlerimi yazıyorum.

2 yorum:

  1. Pardus'tan şaşırtıcı (açıkçası beklemediğim) bir hamleydi 2007.1 RC... Zaten 2007 ekran kartımı tanımamıştı, ben de lise hayatı(ÖSS, yazılı sınavlar) nedeniyle uğraşmamıştım ama 2007.1 RC sürümü nvidia paketleri ile birlikte inanılmaz bir sonuç verdi. Sunucu sürümü özelleşmemiş olmasına rağmen sunucu uygulamaları çoğu dağıtımdan daha etkileyici bir şekilde çalışıyor.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...